10 Temmuz 2010 Cumartesi

Tatil Öküzü [1]

Alışılagelen tatil anlayışını; bilhassa, gençlerin bu husustaki beklentilerini hiç ama hiç anlamıyorum...

Gürültüden, kalabalıktan, iş-güçten, stress kaynaklarından uzaklaşmak için değil midir tatil?

"Ne güzel, miss'miş.. Önünde disko; plaja, çarşıya yakınmış..
La ne anladım ben o işten? Öküz insandan, gürültüden kaçıyor; bunlar tatilde bile İstiklal Caddesi derdinde.. Sevmiyorlarmış sessizliği, otantizmi.. Akşam iki disko/bar gezip kurtlarını dökemedikten, gündüz sosyetik beachlerde bikini show yapamadıktan, şıkır şıkır giyinip kordonda/marina da 2 tur atamadıktan sonra, neylesinmiş böyle tatili.... Güccük kuzen söylüyor(kuzen değil aslında; bir akraba diyelim); büyükleri de onaylıyor..

Özür dilerim ama; sokayım tatil anlayışınıza!


Beş buçuk saat araba kullandım.. Geldik Marmara kıyılarında bulup bulabileceğin en keyifli köylerden birine... Aha inek.. Aha at, eşşek, tavuk, kedi... Çok eşelersen kaplumbağa, yılan, kirpi falan da görebilirsin.... Arkan yeşillik; ohh miss gibi orman... Önün çarşaf gibi deniz.. Daha ne istiyorsun lan? Disko da neymiş? At şezlongunu, sandalyeni terasa/bahçeye... Yahut uzan hamağa, salıncağa... Tak kulağına ipodunu... Sallana sallana dinle işte gönlünden ne geçiyorsa... Yanar döner ışıklar, kavruk zibidi gençler, popo sallama falan.... Üstüne sağlam para vermen lazım tatil psikolojisindeki Öküz'ü o tip ortamlara sokabilmek için(ver 20.000tl+ girerim bak; yalan yok).

Piyasa yapılacakmış... Volta atılacakmış.... Ulan yapmadın mı bunu ergen dönemlerinde? Sıkılmadın mı salak saçma etrafı kesmekten? Üzerime üzerime akan kalabalığa karşı yol bulmaya mı çalışayım?(İstanbul'da 365 gün yapıyoruz bunu[iç ses: yalaaaan]).. Eriyen dondurmam parmaklarıma akıyor; onu mu kontrol edeyim? Arada 3-5 kız keser; kendince mutlu olur/iyi hissedersin en fazla.... Bu mu yani? 13-18 olsa yaşlar; eyvallah... Kanı deli akanlar için malzeme çok; dolu şey var etrafta keşfedilmeyi bekleyen... De.... E size ne oluyor be kazık kadar adamlar/kadınlar? Oturun işte terasınızda.. yakın mangalınızı.. yapın balığınızı.. pokerinizi/okeyinizi oynayın.. hoş sohbet/muhabbetin dibine vurun.. cırcır böceklerini dinleyin gözlerinizi kapatıp.. kesmedi mi? çıkın dolaşın köyün içerisinde işte 1-2 tur.. Çarşı/merkez de ne oluyor yahu? Maksat dostlarla/sevdiceklerle birlikte olmak, sessizlik, temiz hava, deniz/güneş, doğa falan değil mi? Bu kadar mı açsınız harekete/aksiyona; anlamıyorum ki!

13 yorum:

Azze dedi ki...

Arkan yeşillik, oh miss gibi orman...

Düşünme ötesini de tadını çıkar, bak inekler geçiyor :)

Bucera dedi ki...

öküzüm iki gözüm;
Söylediklerine tamamen katılmakla beraber yine de ''annemin yazlığına mı tatile gittin'' duygusuna kapılmadan edemedim.
Annemin yanına gidince her öküze sen misin diye bakacağım ama orasının bir köy olmasından mütevellit öküzlerin gerçek öküz olma olasılığı çok yüksek

ha ha ha dedi ki...

Okuzum seni Club Med Kemer'e goturup, ellerimle elma yedirecegim... Allez Okuz allez!
Opuorum, tamammmm mmmiiii?

StummScream dedi ki...

Tatil anlayışı gerçekten budur. Bütün gün yüzüp sonrasında pelte gibi olmuş vücutla biraz da güneşlenmek için uzanıp hiçbir zaman ayarı tutturulamayan yanma işlemi gerçekleştirildikten sonra gecesinden sabaha kadar düzensiz bir beslenme ve uyku düzeniyle tatil yaptıklarını söylüyorlar ama bence sadece söylüyorlar.

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Azze: Yavaş yavaş... Çıkacak elbet tadı..

@Bucera: Evet.. Aynen "annemin yazlığı" tadında; inekli-böcekli bir yerden söz ediyorum;)

@Haha: Ekşi elma olsun plz.. Besleyiniz Öküz'ü..

@StummScream: Tabiat farkı işte... Kimisi çok gülerek, eğlenerek dinlenir.. Kimisi sessizliği/keyfi içine çeke çeke arınır..

Tenk yu for all...

StummScream dedi ki...

Ama bana göre uzun süreli mutluluğun formülü tektir.

beebee-buzz dedi ki...

bi tatil yaptım ki... dillere destan. uyu kalk ye yat yüz güneşlen uyu kalk ye yüz ....yat yine yat yine de yat:)))
var mı alası! tavsiye etmekle kalmıyor denenmesi konusunda ısrar ediyorum. yıl içinde it gibi çalışna insan evlatları için en ideal tatil:)))

beebee-buzz dedi ki...

ps: sabah rüzgarın dahi ellemediği bir denizde yüzmek erkenden kalkıp...var mı ötesi! 10 lara kadar uyuyan güruha diyecek tek şey kıçlarını büyütmeye devam etsinler! arkandayım öküzüm!

melitzu dedi ki...

yok yok senin vaktin gelmiş bence artık ;)

Aslısın dedi ki...

Cumartesi günü tatile gidiyorum, çok hevesliyim, mutluyum, şenim, senin deyiminle memurusum :)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Melitzu: Dalganı geç sen:)

@Aslı: Pis memuruslar.. Nenize sizin tatil:P

Ellerinden kalemi/mouse'u, sırtlarından iş yükünü eksik etmeyeceksin bunların:P

Aslısın dedi ki...

Valla zorla gönderiyorlar, aksi takdirde çook para ediyor o kullanılmayan izinler, naberrr :))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

@Aslı: Külliyen zararsınız, servet düşmanları sizi:P